Szef kuchni poleca

Silna, ambitna, energiczna, pełna pasji i zawsze uśmiechnięta. Mariola Monczak, Szefowa Kuchni Pod Papugami kocha gotować. Od 19 lat jest związana z naszą Restauracją, a od 7 lat jest Szefem Kuchni. Zajęła pierwsze miejsce w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Boucuse w Lyonie i bierze aktywny udział w wszelkich akcjach społecznościowych związanych z kuchnią, gotowaniem, czy promowaniem zdrowego żywienia.

Sezonowość, jakość i pasja - te trzy słowa w pełni opisują jej kuchnię.

menu sezonowe - marzec 2019

Zupa

Aqua ditto de pollo

peruwiański rosół z kurczakiem

Przystawki

Maczanka

polik wołowy, krem chrzanowy, zielone pomidory

Suszona pierś z gęsi

melon, ogórek, suszona nać marchewki

Vege

Hummus

tatar warzywny, dressing jalapeno

Dania główne

Indyk

suszone pomidory, orzechy w brandy, sałata rzymska, groszek, rzodkiewka, ziemniaki dauphinoise

Shepherd's pie z jagnięciną

sałata rzymska, groszek, rzodkiewka

Stek black Angus

sos bearnaise, pesto z kolendry i papryki, jalapeno, ziemniaki dauphinoise

Ravioli z homarem i krabem

masło krewetkowe, szpinak

Deser

Tarta

krem cytrynowy, beza włoska

Aqua ditto de pollo
Maczanka
Suszona pierś z gęsi
Hummus
Indyk
Shepherd's pie z jagnięciny
Stek black Angus
Ravioli z homarem i krabem
Tarta

© Pod Papugami 2019

design Zerka Studio