Opis
Gastro Miasto to festiwal restauracyjny znany z plenerowego klimatu i streetfoodowej atmosfery. Tym razem postanowiliśmy przełamać schemat, zapraszając fanów wrocławskiej gastronomii na kameralne kolacje degustacyjne w wyjątkowych miejscach nad Odrą. Trawniki pod drzewami, statki czy parkowe pagórki – każda lokalizacja staje się wyjątkową scenerią na jeden weekend, jeden wieczór, jedną kolację, podczas której 30 osób przeżyje niezapomniane kulinarne doświadczenie. Ten pop-up pojawia się tylko na 3 godziny, by następnie zniknąć, pozostawiając po sobie jedynie niezwykłe wspomnienia.
Zapraszamy na wydarzenie inaugurujące cykl obchodów 25-lecia restauracji Pod Papugami – wyjątkową kolację degustacyjną na urokliwej, przycumowanej łodzi na Odrze. W malowniczej scenerii wieczornego Wrocławia skosztujecie lokalnych, sezonowych specjałów przygotowanych przez szefową kuchni Mariolę Monczak.
Każde z dań opowiada fragment naszej 25-letniej historii, oddając wartości, pasję i tradycję, które są dla nas najważniejsze. Smaki wiosny w połączeniu z winami z kameralnych dolnośląskich winnic stworzą wyjątkową kompozycję, zapadającą głęboko w pamięć.
Dołączcie do nas, by wspólnie świętować jubileusz restauracji Pod Papugami.
Start Kolacji o 19:00
Cena obejmuje 5-daniową kolację z pairingiem winnym oraz wodę.