Szef kuchni poleca

W tym miesiącu polecamy

Silna, ambitna, energiczna, pełna pasji i zawsze uśmiechnięta. Mariola Monczak, Szefowa Kuchni Pod Papugami kocha gotować. Od 16 lat jest związana z naszą Restauracją, a od 4 lat jest Szefem Kuchni. Zajęła pierwsze miejsce w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Boucuse w Lyonie i bierze aktywny udział w wszelkich akcjach społecznościowych związanych z kuchnią, gotowaniem, czy promowaniem zdrowego żywienia.

Sezonowość, jakość i pasja - te trzy słowa w pełni opisują jej kuchnię.

menu sezonowe - kwiecień 2018

Zupa

Zupa bouillabaisse

Przekąska

Popcorn z cieciorki (vege)

salsa z mango, ogórka i chili

Trio przekąsek

chrupiące żabie udko, stek z kalmara, krokiet z krewetek, majonez pieczarkowy, marynowany czosnek , marynowana dymka, salsa verde

Deser

Tarta czekoladowa

podana z kremem Bailey’s

Dania główne

Otwarta lasagna (vege lub z kurczakiem i pancettą)

bakłażan, orzechy, granat, ricotta

Pierś z kaczki

wątróbka, salsa z ananasa i fenkuła, puree z pietruszki, pikantna polenta

Konfitowana noga z gęsi

czarna soczewica, groszek cukrowy, sos imbirowy

Policzki cielęce

emulsja z fenkula, grillowane warzywa, pikantna polenta

Sandacz

sos z boczku, chrust z warzyw, pikantna polenta

Trio przekąsek
Otwarta lasagna
Konfitowana noga z gęsi
Pierś z kaczki
Policzki cielęce
Sandacz
Popcorn z cieciorki (vege)

© Pod Papugami 2018

design Zerka Studio