Szef kuchni poleca

W tym miesiącu polecamy

Silna, ambitna, energiczna, pełna pasji i zawsze uśmiechnięta. Mariola Monczak, Szefowa Kuchni Pod Papugami kocha gotować. Od 16 lat jest związana z naszą Restauracją, a od 4 lat jest Szefem Kuchni. Zajęła pierwsze miejsce w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Boucuse w Lyonie i bierze aktywny udział w wszelkich akcjach społecznościowych związanych z kuchnią, gotowaniem, czy promowaniem zdrowego żywienia.

Sezonowość, jakość i pasja - te trzy słowa w pełni opisują jej kuchnię.

menu sezonowe - szparagi 2018

Zupa

Krem ze szparagów (vege)

Krem ze szparagów

kindziuk

Przekąski

Szparagi z kaszanką

ocet z kwiatów czarnego bzu

Marynowany 7 dniowy rostbef

szparagi, jajko poches, sos bearnaise

Makrela gravadlex

szparagi, pomidory malinowe

Parfait chrzanowe

nowalijki, salsa verde

Chałka z kozim serem

szparagi, truskawki

Makaron

Spaghetti alla chitarra

szparagi, czosnek niedźwiedzi, kurczak,
ser bursztyn

Dania główne

Udziec z indyka

szparagi

Policzki wieprzowe

czosnek niedźwiedzi, szparagi, parfait chrzanowe

Pstrąg

sos szczawiowy, jajko poches, kawior z jesiotra

Filet z gładzicy

bulion drobiowy, grzyby shitake, szparagi

Stek z polędwicy wołowej

sos bearnaise, szparagi

Desery

Sernik rabarbarowy

lody z białej czekolady, rabarbar

Eton Mess

owoce

Chałka z kozim serem
Spaghetti alla chitarra
Udziec z indyka
Policzki wieprzowe

© Pod Papugami 2018

design Zerka Studio