Szef kuchni poleca

Silna, ambitna, energiczna, pełna pasji i zawsze uśmiechnięta. Mariola Monczak, Szefowa Kuchni Pod Papugami kocha gotować. Od 19 lat jest związana z naszą Restauracją, a od 7 lat jest Szefem Kuchni. Zajęła pierwsze miejsce w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów i zakwalifikowała się do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Odbyła staż w prestiżowym Institut Paul Boucuse w Lyonie i bierze aktywny udział w wszelkich akcjach społecznościowych związanych z kuchnią, gotowaniem, czy promowaniem zdrowego żywienia.

Sezonowość, jakość i pasja - te trzy słowa w pełni opisują jej kuchnię.

OFERTA WIELKANOCNA 2020

Zupa

Tradycyjny żurek na wędzonce • 700ml/28 pln

Przystawki

Parfait z kaczych wątróbek • 0,5kg/32 pln

Pasztet z królika z brusznicą • 0,5kg/65 pln

owinięty boczkiem

Wegański pasztet z czarnej soczewicy z grzybami • 0,5kg/38 pln

Dania główne

Kacza pierś sous-vide • 200g/30 pln

z sosem red wine

Boeuf Bourguinon • 250g / 38 pln

Klasyczny francuski gulasz z wołowiny

Polędwica z dorsza • 200 g /40 pln

owinięta czosnkiem niedźwiedzim (do samodzielnego przygotowania)

Dodatki

Czarna soczewica z mascarpone i imbirem • 200g/12 pln

Ziemniaki gratin • 0,5kg / 15 pln

Konfitura z czerwonej cebuli 200g • 12 pln

Sos z czosnku niedźwiedziego • 200g/20 pln

Realizujemy również zamówienia specjalne

Przygotujemy dla Ciebie ulubioną potrawę świąteczną

e-mail: info@podpapugami.com.pl
tel: 695102939

Pasztet z białej fasoli
Prosie w galarecie
Pulpety z ciecierzycy
Mac & Cheese
Kacza pierś
Cielęcina
Stek ze strojnika

© Pod Papugami 2020

design Zerka Studio